ASAYİŞ

Aksaray’da Dolandırıcı JASAT’tan kaçamadı

Aksaray’da Dolandırıcı JASAT’tan kaçamadı

Dolandırıcılık olayı 29 Mart 2021 tarihinde Aksaray İli Merkez ilçesi Sevinçli köyünde meydana geldi. 61 Yaşındaki kadına ulaşan dolandırıcı , kadının 1000 Sterlin, 4500 TL Nakit ve 25 gr’lık 2 adet bileziğini alarak kayıplara karıştı. Aksaray İl Jandarma komutanlığı JASAT dedektifleri tarafından dolandırıcının kimliği tespit edilerek yapılan operasyon ile yakalandı.

Edinilen bilgilere göre ; Aksaray İli Merkez ilçesi Sevinçli köyünde Gülseren Tekbaş (61) isimli vatandaşa telefon ile ulaşan dolandırıcı kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak klasik yöntemle ( Suça karıştığınız tespit edildi. Bu sebebten para ve ziynet eşyalarınızı bir süre incelenmek üzere el konulacak. Gelen kamu görevlisine teslim edin.) Gülseren Tekbaş (61) isimli vadandaş1000 Sterlin, 4500 TL Nakit ve 25 gr’lık 2 adet bileziğini kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan Erkan T. (38) isimli  şahsa teslim etti. Daha sonra Aksaray İl Jandarma Komutanlığına ihbarda bulundu.

İhbar üzerine Aksaray İl Jandarma komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi harekete geçti. JASAT ekipleri Aksaray İli Merkez ilçesi Sevinçli köyünde Gülseren Tekbaş (61) isimli vadandaş ile irtibata geçerek dolandırıcılık olayı ile ilgili bilgi aldı. Dolandırıcılık olayı ile ilgili çalışma başlatan JASAT ekipleri. Olay yeri yakınında ve güzergah üzerinde bulunan (32) kameranın yaklaşık (4) saatlik kaydının alınarak incelemesi yaptı. Süpheliyi kamera kayılarından tespit eden JASAT ekipleri kimliğini belirlediği şüpheliyi takip altına aldı. 04 Nisan 2021 günü Adana ilinden Sivas iline otobüste yolculuk yaptığı bilgisine ulaşan JASAT ekipleri Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Düzenlenen başarılı operasyon sonucunda şüpheli Erkan T. (38) isimli  şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Erkan T. (38) isimli şüpheli şahıs Aksaray İl Jandarma komutanlığı’nda yapılan sorgusunda olay tarihinde Niğde ilinden Aksaray’a otobüs ile geldiği,Aksaray Şehirlerarası Otobüs Terminalinden ticari taksiye binerek Sevinçli Köyüne gittiği ve suçu işlediği belirlendi. Aksaray İl Jandarma komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlanan Erkan T. (38) isimli şüpheli şahıs, Aksaray Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Erkan T. (38) isimli şüpheli şahıs, adli makamlarca tutuklanarak Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL