Genel

Aksaray’da ASKER Yoklama KAÇAĞI Gazeteci KİM?

Aksaray’da ASKER Yoklama KAÇAĞI Gazeteci KİM?

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ O KADAR KUDRETLİ Kİ; KORKAKLARIN,  VATAN SEVDASI OLMAYANLARIN, SAHTEKÂRLARIN, ASKERLİK GÖREVİNİ YAPMAMAK İÇİN TÜRLÜ ENTRİKALAR ÇEVİREREK KAMAFULE OLMAYA ÇALIŞANLARI, BİR – BİR ENSELEYİP O KUTSAL GÖREVİ YAPTIRIYOR.

Aksaray’da Gazeteci kimliği ile ortalıkta dolaşıp. Bir şekilde GAZETECİLİK KİMLİĞİ ALTINDA Aksaray’ın önemli şahsiyetleri ile bir araya gelip ASKER YOKLAMA KAÇAĞI OLDUĞUNU kamafule eden gazeteci kim?

 Ne zaman foyası meydana çıktı?

Sıcak gelişmeler belgeleri ile açıklıyoruz.

YOKLAMA KAÇAĞI GAZETECİ KİM?

Aksaray’da Gazetecilik yapan ( En azından Kandırdığı Bürokratlar ve Aksaray’ın ileri gelenleri tarafından ÖYLE ZANNEDİLİYOR.) Yoklama kaçağı Aksaray’da üye olduğu AKSARAY GAZETECİLER ve YAZARLAR CEMİYETİ’nin Geçtiğimiz yıl (2019) yapılan BAŞKANLIK SEÇİMİNDE Aksaray’ın Usta kalemlerinden halen AKSARAY GAZETECİLER ve YAZARLAR CEMİYETİ Başkanı Gazeteci CELİL ACAR’ın karşısına rakip olan ve KENDİSİ HARİÇ 1 OY ALAN Gazeteci ( Ben bu sıfatı yakıştıramıyorum. Gazetecilik mesleğine hakaret olsa da, Sonuçta birçok resmi Kurumların Aksaray Valiliği de DÂHİL, Aksaray Belediyesi HARİÇ verilen resepsiyon, yemekli davetler, açılış, ŞEHİT CENAZE TÖRENİ, Cumhurbaşkanı, Siyasi Partilerin Genel Başkanlarının ziyaretleri, Bakan ziyaretleri, Siyasi Partilerin Aksaray il başkanlarının yaptığı Basın Toplantısı ve etkinliklere, ve buna benzer sayamadığımız AKASARAY’DA OLAN HER ETKİNLİĞE gazeteci kimliği ile katılan, Aksaraylı gazeteci ve Gazete sahibi olarak lanse edilen ASKER YOKLAMA KAÇAĞI ( ASKER KAÇAĞI) kişinin kimliğine ve belgelerine www.ilkhavadisgazetesi.com haber sitesi imtiyaz sahibi GAZETECİ İzzet TINMAZ Tutanaklara ulaştı belgesi ile yayınlıyoruz.

Öncelikle yukarıda  sık sık değindiğimiz YOKLAMA KAÇAĞI ( Halk tabiri ile  ASKER KAÇAĞI)  NEDİR?

Yoklamada bulunmayan ve bulunamadıklarına dair bu kanunda yazılı bir mazeret gösterememiş olanlara yoklama kaçağı, deniliyor. Bu konu zaman zaman gündem olurken özellikle askere gidecek olanlar Yoklama kaçağı nedir? Yoklama kaçağı ne zaman askere gider ve cezası ne kadar? sorularına cevap bulmaya çalışıyor.

Yoklama sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26’ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul ediliyor. Bu konu askerlik çağı gelmiş kişilerce belirli dönemlerde gündem oluyor. Sıklıkla cevapğ aranan sorular ise Yoklama kaçağı nedir? Yoklama kaçağı ne zaman askere gider ve cezası ne kadar? şeklinde oluyor.

Yoklama kaçağı, kanunda yer alan tanıma göre, ‘yoklamada bulunmayan ve bulunamadıklarına dair bu kanunda yazılı bir mazeret gösterememiş olanlara deniliyor.

Yoklama, sırasında, askerlik şubesine veya yurtdışı temsilciliklerine gelmemiş ve 26 ncı madde gereğince gelmeme sebebini bildirmemiş kişiler, yoklama kaçağı olarak kabul ediliyor.

Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

YOKLAMA CEZASI

Barışta, kabul edilebilir bir özrü olmaksızın;

  1. a) Yoklama kaçakları ve saklılar için, yoklama kaçağı kaldıkları tarihten,
  2. b) Bakayalar için, bakaya kaldıkları tarihten,
  3. c) Geç iltihak bakayaları için, kendilerine tanınan yol süresinin bitiminden,

ç) Yedeklerden çağrılanlar için, birlikte işleme tabi olanların en son gönderilme tarihinden,

itibaren kaçak kaldıkları gün süresi kadar idari para cezası ile cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk lirası, yakalananlar ise her gün karşılığı 10 Türk lirası idari para cezası ile cezalandırılır. Bu fıkra kapsamında belirlenen idari para cezalarının yeniden değerlendirmesinde 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17 nci maddesinin yedinci fıkrası, bir Türk lirasının küsuru dikkate alınarak uygulanır. İdari para cezaları tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenir..

Barışta, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 89’uncu maddesi uyarınca haklarında verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra kabul edilecek bir özrü olmadan,

  1. a) Yoklama kaçaklarından birlikte (…) yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,
  2. b) Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,
  3. c) İhtiyat erattan çağrılıp da birlikte işleme tabi olduğu kişiler gönderilmiş bulunanlar için, en son gönderilme tarihinden,

Barışta, 1111 sayılı Askerlik Kanununun 89’uncu maddesi uyarınca haklarında verilen idarî para cezası kesinleştikten sonra kabul edilecek bir özrü olmadan,

  1. a) Yoklama kaçaklarından birlikte (…) yoklamaya tabi oldukları doğumluların yurt genelinde normal sevk yılı içindeki son kafilesi gönderilmiş bulunanlar için, son kafilenin gönderilmesi tarihinden,
  2. b) Bakaya kalanlar için, bakaya kaldıkları tarihten,
  3. c) İhtiyat erattan çağrılıp da birlikte işleme tabi olduğu kişiler gönderilmiş bulunanlar için, en son gönderilme tarihinden,
  4. d) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,

itibaren dört ay içinde gelenler altı aya kadar, yakalananlar iki aydan altı aya kadar; dört aydan

sonra bir yıl içinde gelenler iki aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan bir yıla kadar; bir yıldan

sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar, yakalananlar altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

  1. d) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,

itibaren dört ay içinde gelenler altı aya kadar, yakalananlar iki aydan altı aya kadar; dört aydan

sonra bir yıl içinde gelenler iki aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan bir yıla kadar; bir yıldan

sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar, yakalananlar altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

  YOKLAMA KAÇAĞI GAZETECİ KİM

Aksaray CHP Aksaray İl Başkanlığında bir Dönem GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI yaptı.

Aksaray’da yayınlanan PUSLA Gazetesi’nde Bir Dönem Çalıştı. ( Çalıştığı Gazetenin İnternet Hekleyip günlerce o sitede AKSARAY POLİS TEŞKİLATINI VATANDAŞIN GÖZÜNDE İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI  İÇİN DÜZENLENEN ADETA POLİS TEŞKİLATINA KİN KUSAN  HABERİN KALMASINI Sağladı) . Gazete Patronu İle POLİS TEŞKİLATININ Arasının açılmasına neden oldu. PUSULA GAZETESİ SAHİBİ TARAFINDAN İŞİNDEN KOVULDU. ( Yıllar Sonra 2 Aylık Paramı ödemedin diyerek haksız yere patronu ile ters düşüp KENDİSİNE EKMEK KAPISI AÇAN Kişiyi KARAKOLA ÇEKTİRDİ )

Aksaray’da İlk Eşinin de çalıştığı REKLAM AJANSINDA kısa bir süre grafikçi olarak çalıştı. Patronu tarafından İŞİNE SON VERİLDİ.

Aksaray İl Özel İdarede Hademelik Yaptığı sırada RADYOCULUK Kariyeri İle Kendinden söz ettiren. Daha sonra istifa ederek Aksaray’da Medya sektöründe hızla yükselen 2 Gazete imtiyaz sahibi GAZETECİ Harun ATALAY’IN Gazetesinde muhabir olarak Bir süre çalıştı. Daha sonra işine patronu tarafından SON VERİLDİ.

 Ajans AHA Diye bir REKAM AJANSI açtı. Okulların Mezuniyet Törenlerinde ilkokul öğrencilerinin sınıf FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ. Kazandığı paranın Karşılığında DEVLETE BİR KURUŞ VERGİ ÖDEMEDİ. VERGİ KAÇIRDI.

Aksaray’ın Sultanhanı İlçesi Yakınında Konya yolu Üzerinde Bulunan Akaryakıt İstasyonu Bünyesinde OTEL VE DÜĞÜN SALONU olarak hizmet veren bir işletme ile Anlaşan DÜĞÜN SAHİPLERİNİN DÜĞÜN FOTOĞRAFLARI VE DÜĞÜN VİDEOLARINI ÜCRET KARŞILIĞI ÇEKTİ. Kazandığı paranın Karşılığında DEVLETE BİR KURUŞ VERGİ ÖDEMEDİ. VERGİ KAÇIRDI.

Aksaray’ın Birçok Köyünde Nişan Düğün Organizasyonlarında GELİN DAMAT ÖZEL ÇEKİM FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP NİŞAN,DÜĞÜN , SÜNNET CEMİYETLERİNİN FOTOĞRAFINI ve VİDEOLARINI ÇEKTİ. Kazandığı paranın Karşılığında DEVLETE BİR KURUŞ VERGİ ÖDEMEDİ. VERGİ KAÇIRDI.

Aksaray’da üye olduğu AKSARAY GAZETECİLER ve YAZARLAR CEMİYETİ’nin Geçtiğimiz yıl (2019) yapılan BAŞKANLIK SEÇİMİNDE Aksaray’ın Usta kalemlerinden halen AKSARAY GAZETECİLER ve YAZARLAR CEMİYETİ Başkanı Gazeteci CELİL ACAR’ın karşısına rakip olan ve KENDİSİ HARİÇ 1 OY ALAN Gazeteci olarak Aksaray Gazetecileri içerisinde bir ilke imza attı.

AJANS AHA.COM İnternet Haber Sitesini Kurdu. Aykırı habercilik yapıyorum. Diyerek Sosyal medyada birçok takipçi kazandı. Yaptığı haberler ile gündemde uzun süre kalma başarısını gösterdi.

Aykırı Taraflı Habercilik Yapıyoruz sloganı ile Yaptığı bir çok haber ile sık – sık adliyelik oldu Hakim karşısına çıktı.

Geçtiğimiz dönemin Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile Ters düştü Eski Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı hakkında yaptığı (İddialara göre Hakaret içeren) haberler yüzünden Geçtiğimiz dönemin Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile mahkemelik oldu.

Yaptığı Haberler ile Sık sık Aksaray Emniyet Müdürlüğünde İfadeye çağırıldı. T.C. Mahkemeri tarafından KONULAN YAYIN YASAĞINI DELDİĞİ Gerekçesi İle sahibi olduğu AJANSAHA.COM  internet sitesi  Mahkeme kararı ile kapatıldı. 68SAATHABER.COM adı altında bir internet haber sitesi kurarak Aksaray’da Gazeteci Kimliğini Sürdürdü.

68SAATHABER.COM adı altında yayın hayatına geçirdiği internet Haber sitesinin adresini tıklayanlar AJANSAHA.COM  logolu haber sitesi ile karşılaştılar. Eski sitemiz AJANSAHA.COM  haber sitesi yayın hayatına devam etmekte imajı ile sadık Aksaray okuyucularını bir kez daha aldatma yöntemini seçti.

GERÇEK GAZETESİ Adı altında Bir Sürekli Yayın yapan Gazete Çıkarttı. Yerel seçimler de GÜNLÜK 300 baskı tirajı ile yayın hayatını bir süre sürdürdü. Finansörünün desteğini çekmesi ile GERÇEK GAZETESİ isimli Sürekli Yayın yapan Gazetenin yayın hayatına bir süre ara verdi.

Aksaray’da Birçok resmi Kurumların Aksaray Valiliği de DÂHİL, Aksaray Belediyesi HARİÇ verilen resepsiyon, yemekli davetler, açılış, ŞEHİT CENAZE TÖRENİ, Cumhurbaşkanı, Siyasi Partilerin Genel Başkanlarının ziyaretleri, Bakan ziyaretleri, Siyasi Partilerin Aksaray il başkanlarının yaptığı Basın Toplantısı ve etkinliklere, ve buna benzer sayamadığımız AKASARAY’DA OLAN HER ETKİNLİĞE gazeteci kimliği ile katıldı.

Bu etkinliklerde gazeteci kimliği ile katıldığı için Aksaray Emniyet personeli sıkı ilişkiler kurdu. ASKER YOKLAMA KAÇAĞI ( Askerliğini Yapmaktan Kaçtığını) olduğunu GAZETECİ KİMLİĞİNİN altında mülki amirlere verdiği güven ile yıllarca sakladı.

Evet, yukarıda uzun uzadıya yazdığımız icraatları yaptığında yıllarca ASKER YOKLAMA KAÇAĞI ( Askerliğini Yapmaktan Kaçtı) olduğunu gizleyebildi. BU sürede DEFALARCA ŞEHİT CENAZESİ HABERİNİ YAPMAK İÇİN ŞEHİT CENAZELERİNDE GAZETECİ KİMLİĞİ ALTINDA BOY GÖSTERDİ.

Vatan için canlarını hiçe sayarak VATAN İÇİN ASKERLİK GÖREVİ ESNASINDA VATANI İÇİN CANINI VEREN AZİZ ŞEHİTLERİN CENAZELERİNDE BOY GÖSTEREREK ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATTI.

Defalarca Aksaray Devlet Hastanesi,  ve daha sonrasında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olan Sağlık Kurumlarından PİSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI VAR RAPORU ALMAK İÇİN uğraştı. Fakat Doktorları Bir türlü kandıramadı. PİSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI VAR RAPORU ALMAK İÇİN çok uğraştı ama olmadı. ( 2 Sefer Bizzat ben ŞAHİTİM) Eski Devlet Hastanesinde. Kayıtlar araştırılınca bu belgeler elde edilebilir. ( DEVLET 18 YAŞINDA DIR. HER ŞEYİ KAYIT ALTINDA TUTAR VE İSTENDİĞİNDE SURATINA OSMANLI TOKATI GİBİ BELGELERİ YÜZÜNE ÇARPAR) .

Evet, yukarıda uzun uzadıya yazdığımız icraatları yaptığında yıllarca ASKER YOKLAMA KAÇAĞI ( Askerliğini Yapmaktan Kaçtı) olduğunu gizleyebilen AKSARAY’DA GAZETECİLİK KİMLİĞİ ALTINDA YILLARCA ASKERLİK YAPMAKTAN KAÇAN Sözüm Ona ÜNLÜ GAZETECİ.

T.C. Mahkemeri tarafından KONULAN YAYIN YASAĞINI DELDİĞİ Gerekçesi İle sahibi olduğu AJANSAHA.COM  internet sitesi  Mahkeme kararı ile kapatılan. 68SAATHABER.COM adı altında bir internet haber sitesi kurarak Aksaray’da Gazeteci Kimliğini Sürdüren GERÇEK GAZETESİ Adı altında Bir Sürekli Yayın yapan Gazetenin İMTİYAZ SAHİBİ ARMAĞAN ŞEN

10 Haziran 2020 Tarihine kadar kaçabildi. Sonunda kendisine Devletin okkalı Şamarı yüzünde patladı. Artık Nasipse ASKER UĞURLAMASI YAPACAĞIZ Ünlü Aykırı GAZETECİ Armağan ŞEN için. Şimdi Sorumlu Gazetecilik gereği soruyoruz

Armağan ŞEN Senelerce Asker Kaçağı Olduğunu Nasıl Gizledi?

Gazetecilik kariyeri süresinde Hangi Yayın organında çalıştığı esnada SSK ( Yeni İsmiyle SGK) Müfettişleri ASKER YOKLAMA KAÇAĞI GEREKÇESİ İLE Sigorta işlemini gerçekleştiremedi.

Defalarca Hakim Karşısına Çıkan Defalarca Emniyette İfade Veren ( Bu ifadelerin bir kısmı Eşi İle yaşadığı kavgalar sonucu 2. Eşi Tarafından DARP EDİLDİM Gerekçesi ile AKSARAY MERKEZ KARAKOL AMİRLİĞİ ‘ne şikayet edilip defalarca ifade verdiği halde Nasıl Oldu Da  ASKER YOKLAMA KAÇAĞI olduğu tespit edilemedi.

Gelişmeler oldukça sizleri an ve an bilgilendirmeye devam edeceğiz.

İŞTE Gazeteci ARMAĞAN ŞEN’İN ASKER YOKLAMA KAÇAĞI OLDUĞUNUNU BELİRTEN BELGE 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL