ASAYİŞ

Aksaray’da Asayiş Berkemal

Aksaray’da Asayiş Berkemal

Aksaray ilinde, güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi ve bu hizmetlere toplumsal katılımının sağlanması amacıyla yapılan halk günü ve güvenlik toplantısı, Aksaray Yavuz Çoban Meleki ve Teknik Anadolu lisesinde yapıldı.
Aksaray Vali yardımcısı Mustafa Türkcan, Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu. Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Karahancı,İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal , Aksaray Sosyal ve Politikalar İl müdürü İsrafil Aktürk.  İl Emniyet Müdürlüğü amir ve memurları, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı programda Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu . Aksaray’da asayiş olayları hakkında istatistikler ile katılımcılara brifing verdi. Aksaray’ın asayiş olaylarının önlenmesinde vatandaşın desteğinin önemini belirterek  önemli açıklamalarda bulundu.

Akaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray’da asayiş ve trafik yönünden önemli gelişmelerin olduğunu kaydederek , halkın bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

58144 ihbardan 53167 doğru çıktı

Emniyet müdürü Kolcu. bilgilendirme toplantısında, yapılan ihbarların yüzde 91 oranında asıl ihbar olduğunu kaydederken,yüzde 8.6 nında bilgi amaçlı asılsız ihbarlar olduğunu kaydetti.
Kolcu açıklamasında 58144 ihbardan,53167 sının doğru çıktığını, bu oranında Türkiye ortalamasında çok iyi bir sırada yer almasına neden olduğunu söyledi.Kolcu ihbarların yapılırken,daha çok, insanlarını suçlamak yerine, durumdan şüphelendiklerini belirten kısa ihbarlarda bulunulması gerektiğini belirterek,”örneğin yapılan ihbarda,”bu şahıs uyuşturucu kullanıyor sanırım” demek yerine,”şahsın durumunda şüpheli bir durum var”şeklinde kısa ihbarlar yapılması, sonuca daha kısa sürede ulaşılmasını sağlarken,belkide suçu dahi olmayan bir insanı zan altında bırakmamış oluruz”dedi

Uyuşturucu kullanan birini mutlaka ihbar edin.

Aksaray İl Emniyet müdürü Murat Kolcu,uyuşturucu ile mücadelenin, Aksaray’da yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydederek,uyuşturucu satıcıların Aksaray emniyet müdürlüğü olarak göz açtırmadıklarını üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek,”Uyuşturucu kullanan birini görünce şüpheli var diye mutlaka ihbar edin”dedi

Dolandırıcılık çağ atladı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen halkı bilgilendirme toplantısında,dolandırıcılığın,çağ atladığını kaydeden, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu,telefonlar arayarak para isteyen,başkası adına para isteyen, kapıya gelerek satış vaadiyle,dolandırıcılık yapan,internet üzerinden dolandırıcılık yapan insanların varlığı her geçen gün sayıları artarak devam ediyor.
Hatta o kadar ileri gidiyorlar ki artık, Valiyi,emniyet müdürünü,Belediye Başkanını, öğretim üyesini, ve daha bir çok insanı arayarak, dolandırmaya başladılar.Her geçen gün sayısı artan bu vakalarda, telefonla tehdit ederek sizi dolandırmaya çalışan insanlara,inanmayın, telefonu kapatıp anında ihbar edin,biz onlara ulaşır ve bir şekilde yakalar adalete teslim ederiz,sizi korkutmalarına izin vermeyin”dedi

Aksaray İl Emniyet müdürü Murat Kolcu”Trafik yönünden tüm şikayetleri değerlendirmeye çalışıyoruz.Ama bazı ihbarlarda,kasis yapın, yolu kapatın,çıkışı engelleyin gibi istekler oluyor.Bunları emniyet olarak bizim yapmamız mümkün değil.Biz bu şikayetlerin, alarak Belediyemizle, istişare yaparak çözmeye çalışyoruz.
Aksarayda trafik kazalarında, artış gözlenmezken, drift atanların,makas atanların sayısı geçen yıla oranla düştü.
Kameralı sistemin ve dron uygulamasının artırılması ile birlikte, trafik ve su olaylarında hızlı müdahale sayesinde,Aksaray’da büyük başarı sağladık.Bu başarının başında sizlerin ihbarları var.
Çevrenizde gördüğünüz şüpheli şahıs, şüpheli durum gördüğünüzde ihbar etmekten kaçınmayın.Sizlerin ihbarları, bize en büyük destek”dedi.
Daha sonra vatandaşların ve muhtarların şikayetlerini dinlendi. Çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL