Genel

Aksaray Sultanhanı festivali başladı

Aksaray Sultanhanı festivali başladı

Bu yıl 3. düzenlen ve 3 gün  sürecek Sultanhanı Halı & Tekstil Kültür Festivali çeşitli etkinlikler ile başladı.

Bu yıl 3. düzenlen Sultanhanı Halı & Tekstil Kültür Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak, Araştırmacı yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı, protokol üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mehter takımı eşliğinde büyük Türk Bayrağı açan gençler ile birlikte Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, Sultanhanı Belediye başkanı Fahri Solak, Araştırmacı yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve protokol üyeleri festival alanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Tarihi Sultanhanı kervansarayı ‘nda tarihi el dokuma halılar sergisi açılışı yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından Prof.Dr. İlber Ortaylı Sultanhanı kervansarayı’nın tarihi hakkında bilgiler içeren bir söyleşi yaptı. 3. Sultanhanı Halı & Tekstil Kültür Festivali ilk günü düzenlenen halk konseri ile sona erdi.

Cuma selası verilmedi Vatandaş tepki gösterdi

Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece de yıllardır SELA verilirdi bu akşam o SELA’nın verilmemesi  vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. vatandaşlar tepkilerini  sosyal medya hesaplarından paylaşımlarla gösterdiler.

 

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL