ASAYİŞ

Aksaray Şehidi Dualar ile Sonsuzluğa uğurlandı

Aksaray Şehidi Dualar ile Sonsuzluğa uğurlandı

Suriye’de PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Mikail Candan, memleketi Aksaray’ın merkeze bağlı Bağlıkaya beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki Kimar bölgesinde keşif faaliyetleri sırasında sabah 04.00 sularında teröristlerle çıkan çatışma sonucu Aksaraylı Uzman Onbaşı Mikail Candan (23) şehit düştü.

8 aylık Uzman Onbaşı Mikail Candan’ın acı haberi Aksaray’ın merkeze bağlı Bağlıkaya beldesinde oturan ailesine ulaştı. Baba Raşit Candan ile Anne Ümüş Candan’a oğulları Uzman Onbaşı Mikail Candan’ın şahadete yürüdüğü haberini yetkililer verdi.

Babası ile Şahadet Şerbetini içmeden 8 saat önce telefon ile görüştü

Baba Raşit Candan’ın, oğlu Uzman Onbaşı Mikail Candan ile en son şehit olmadan 8 saat önce telefonla görüştüğü öğrenildi.

Şehit Uzman Onbaşı Mikail Candan’ın cenazesi saat 14.30’da Hatay’dan Askeri uçakla Nevşehir’e, buradan da kara yolu ile Aksaray’a getirildi. İlk olarak Bağlıkaya beldesinde baba evine getirilen şehit Uzman Onbaşı Mikail Candan cenazesi daha sonra Bağlıkaya beldesi Bağlıkaya Belediye binası önünde kurulan taziye çadırının yanında bulunan tören alanına getirildi. Şehit Uzman Onbaşı Mikail Candan’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedildi. Cenaze namazına, Aksaray Valisi Ali Mantı, milletvekilleri, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Sinan Eren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fuat Anık, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL