ASAYİŞ

Aksaray seçmeni kendisini temsil edecek vekilleri seçti

Aksaray seçmeni kendisini temsil edecek vekilleri seçti

Cumhurbaşkanlığı seçiminde sabah saatlerine kadar süren oy sayım işlemi sonucunda mevcut Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu % 51+ 1 oy barajını geçemedi. Aksaray’da partilerin milletvekili aritmetiği değişmedi. Sadece Aksaray’ı TBMM’de temsil edecek isimlerde 2 değişiklik oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmış oldu. Aksaray’da milletvekili aritmetiği değişmedi. Sadece Aksaray’ı TBMM’de temsil edecek isimlerde 2 değişiklik oldu. AK Parti birinci ve ikinci sıra milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu ile Eski Aksaray il Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP Aksaray 27. Dönem Milletvekili Ramazan Kaşlı ile 25. Dönem milletvekilliği yapan ve İYİ Parti’den 1 sırada milletvekili adayı olan Turan Yaldır Mecliste Aksaray’ı temsil edecek isimler oldu.

Aksaray’da seçim çalışmalarında kesin seçilir denen isimler sandıkta hüsrana uğradı.

Seçimlere AK Parti listelerinde kendisine yer verilmediği için seçime Bağımsız aday olarak giren Yılmaz İlhan seçimlerde bir varlık gösteremedi.

Aksaray seçmeninin bağımsız adaya sıcak bakmadığı ve şans tanımayacağı bu seçimde bir kez daha belli oldu.

BBP ‘den Aksaray Milletvekili adayı Ünal Bacık’ta seçimlerde hiçbir varlık gösteremeyen isimler arasında yerini almış oldu.

Aksaray’da seçmen tercihi değiştirmedi. Yapılan seçimlerde açılan sandıklarda kesin olmayan sonuçlara göre,

AK Parti oyların %43.81’ini alarak Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy’u, İYİ Parti oyların % 24.92’sini alarak Turan Yaldır’ı, Milliyetçi Hareket Partisi ise oyların % 21.11’ini alarak Ramazan Kaşlı’yı Aksaray’ı Temsil etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi.

AK Parti’den Cengiz Aydoğdu 3. defa, MHP’den Ramazan Kaşlı 2. defa, İyi Parti’den Turan Yaldır 2015 seçimlerinin ardından 2. defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Aksaray milletvekili olarak seçildi.

MHP’li Ramazan Kaşlı Aksaray tarihinde, MHP’den üst üste milletvekili seçilen ilk isim oldu. İyi Partili Turan Yaldır 25. dönemde MHP Aksaray milletvekili seçilirken, 28. Dönemde, 8 yıl aradan sonra İyi Parti’den milletvekili seçildi.

AK Parti İl Başkanlığı yapan Hüseyin Altınsoy 2. sıradan milletvekili seçilerek, AK Parti’nin milletvekili seçilen ilk il başkanı oldu.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL