ASAYİŞ

Aksaray polisi dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı

Aksaray polisi dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı

Çeşitli illerde kendisini doktor, kuyumcu ve iş insanı olarak tanıtıp, 16 dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen ve hakkında 22 ayrı suçtan 26 yıl 6 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi Nuh Mehmet Göncü (54), Aksaray polisinin yaptığı çalışma sonucu yakalandı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda ilde, dolandırıcılık olayına karışan ve bin bir surat lakaplı 54 yaşındaki Nuh Mehmet Göncü’nün Aksaray’da olduğu bilgisine ulaştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından operasyon başlattı. Göncü, bu sabah Taşpazar Mahallesi’nde kaldığı evde yakalanarak, gözaltına alındı.

Göncü’nün 5 yıl önce Niğde Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan firar ettiği, kendisini doktor, kuyumcu, iş adamı olarak tanıtıp 16 ayrı dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği, İstanbul ve Kayseri başta olmak üzere 5 ayrı ilde aranıyordu.

Hakkında 22 ayrı suçtan 26 yıl 6 ay 15 gün kesinleşmiş hapis ve 103 bin TL adli para cezası bulunan cezaevi firarisi Nuh Mehmet Göncü (54),  Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL