ASAYİŞ

Aksaray OSB’deki  fabrikada patlama; 1 işçi öldü

Aksaray OSB’deki  fabrikada patlama; 1 işçi öldü

Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde su tankı imal eden bir fabrikada imal edilen su tankının kalite testini yapan fabrikada işçi olarak çalışan Yusuf Yener (27), su tankında delik olup olmadığını test etmek için yeni imal edilen su tankına hava ile basınç uygulaması ile test edilmesi sırasında su tankı aniden patladı.  Su tankına basınç uygulayan 27 yaşındaki fabrika işçisi Yusuf Yener patlamanın etkisiyle ağır yaralandı.

Fabrikada o sırada çalışan diğer işçiler fabrikada olan patlama ve sonrasında yaralanma olayını 112 Acil Çarı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri olay yerinde yaptığı ilk kontrolde fabrika işçisi 27 yaşındaki Yusuf Yener’in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri fabrika bölgesinde güvenlik önlemleri aldı.

Olay yerine çağırılan Cumhuriyet Savcısının ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından su tankının patlaması sonucu hayatını kaybeden fabrika işçisi 27 yaşındaki Yusuf Yener’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla jandarma ekipleri fabrikada yaşanan patlama ile ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL