ASAYİŞ

Aksaray OSB Tekstil işçileri “Asgari ücret değil alım gücümüz artsın”

Aksaray OSB Tekstil işçileri “Asgari ücret değil alım gücümüz artsın”

Organize Sanayi Bölgesindeki İşçiler, Turan Yaldır’a Destek Sözü Verdi Tekstil işçilerinden Turan Yaldır’a: “Asgari ücret değil alım gücümüz artsın”

Millet İttifakı adayları, Aksaray Kapalı Çarşı esnafı ziyaretinin ardından Aksaray’ın 48 Mahallesinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Millet İttifakı Milletvekili adayı Turan Yaldır, Ali Abbas Ertürk, Naciye Akkuş Türk ve İYİ Parti milletvekili Ayhan Erel, seçim çalışmaları kapsamında Aksaray Kapalı Çarşı esnafını 2 kez ziyaret etti. Aksaray’ın nabzını tutan Kapalı Çarşı esnafından gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyleyen Milletvekili adayı Turan Yaldır, “Aksaraylı hemşehrilerimiz sabırsızlıkla 14 Mayıs’ı bekliyor. Sahada yapmış olduğumuz çalışmalarda görüyoruz ki Aksaraylı hemşehrilerimiz sabırlı ve sessizce sandığın kurulacağı günü bekliyor” dedi.

 

“Bizi Bunlardan Kurtarın”

Zor şartlar altında çoluğunun çocuğunun nafakasını kazanmaya çalışan bir esnaf, dün aldığı ürünü bugün yerine koyamadığını, sürekli hareketli olan fiyat artışlarından dolayı vatandaşlara fiyatları yansıtamadıklarını belirterek Yaldır’a dert yanarken, “Bizleri artık bunlardan kurtarın, önümüzü göremiyoruz. Birçoğumuz neredeyse siftah edemiyoruz, ürün tedarikindeki dengesiz fiyat artışları yüzünden müşterilerimizle karşı karşıya geliyoruz. Müşteri de haklı biz de haklıyız, üretici de haklı. İktidara sorsak herkes suçlu, stokçu ya da nankör” ifadelerini kullandı.

Tüm Muhtarlarımız Bizim En Samimi Mesai Arkadaşımız

Aksaray Merkez Mahallesi muhtarları ile bir araya gelen Millet İttifakı Milletvekili adayları, muhtarlarla fikir alışverişi yaparak görüş ve önerileri dinledi. “Bu kadim şehri birlikte yöneteceğiz” diyen Milletvekili adayı Turan Yaldır, “Değerli muhtarlarımıza üstün gayret ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu kadim şehri ortak akıl ile hep birlikte yöneteceğiz. Hemşehrilerimizle en yakın teması sağlayan muhtarlarımızla tek tek görüşüp kendilerinin, mahallelerimizdeki sorun ve çözüm önerilerini dinleyip not aldık. Ankara’dan bakmakla, Aksaray’ın sorunlarının hallolmadığını biliyoruz. Tüm mahalle muhtarlarımız bizim en samimi mesai arkadaşımız” değerlendirmesinde bulundu.

Yoğun bir seçim kampanyası süreci yürüten Millet İttifakı adayları, muhtarlarla yaptıkları görüşmenin ardından Organize Sanayi Bölgesine giderek, buradaki tekstil fabrikalarını ziyaret etti.

 

Asgari Ücretli Çalışanların Umudu Sizlersiniz

Gerçekleşen ziyarette Yaldır ile yatırımcı ve işçiler arasında samimi diyaloglar yaşandı. Yaldır’ı karşısında gören tekstil çalışanları, bu ziyaretten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Bizim umudumuz sizlersiniz. Evet asgari ücrete zam geliyor ama biz zam gelmesinden yana değiliz. Yeter ki alım gücümüz olsun yoksa rakamların büyük olması asgari ücrete pek yaramıyor. Asgari ücrete ne zaman zam gelse iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini biliyoruz. Asgari ücretli çalışanların umudu sizlersiniz” derken, destek sözü de verdiler.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL