Genel

Aksaray İl Özel İdaresine 32 yeni iş makinası

Aksaray İl Özel İdaresine 32 yeni iş makinası

Yeni alınan 50 milyon tutarındaki iş makinaları Aksaray İl Özel İdaresi Bahçesinde düzenlenen törenle hizmete alındı.

Yeni araçların hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen törene; Vali Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Baro Başkanı Ferit Köse, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, birim amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile  davetliler ve muhtarlar katıldı.

 İl özel idaresi 32 yeni araç ile daha da güçlendirildi

Alınan yeni araçlar ile ekipman altyapısını daha da güçlendiren Aksaray il özel idaresi her mevsim son teknoloji ile donatılmış araçlarla her alanda etkin hizmet sunacak.

Kurulan sıcak asfalt plenti ve asfalt serim finişeri ile tüm köy yollarının yapımı ve bakım ve onarımında önemli bir eksikliğini gidermiş oldu.

Aksaray’ın güzel günler yaşadığını ifade eden Vali Aydoğdu; törende yaptığı konuşmasında: “İnsanlar gelirler, hizmet yaparlar, giderler. Önemli olan geride bıraktığınız hikâyelerinizdir. İnsanların gönüllerinde, kalplerinde bıraktığımız izlerdir. Aksaray tarihi misyonu itibarıyla birlik beraberliği en güzel vurgulayan, temsil eden illerden birisi olmuştur’ dedi.

Vali Aydoğdu: ‘Aksaray’da yazılan güzel hikayeler büyüyerek devam ediyor”

Hizmet araçlarının alınmasına vesile olan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün’e AK Parti ve MHP meclis üyelerine teşekkür eden Vali Aydoğdu; “Bu araçlarla ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, yardımcılarına özel idarenin bütün mensuplarına ve bu arkadaşlarımızın önünü açan, destekleyerek teşvik eden milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bu birlik beraberliğin daha güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyorum. Aksaray’da yapılan her iş; ister köyde yapılsın, ister beldede yapılsın, ister şehirde yapsın bizde bir aidiyet duygusu varsa hepimizin göğsünün kabarması gerekir. Bu birlik beraberliğimizin nişanesidir. Burada güzel bir hikâye oluşturuldu. Umarım bu hikâyeler büyüyerek devam eder ve bu sevgi hali Aksaray’ın her tarafına yayılır.  Aksaray’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum “dedi.

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı konuşmasında; Aksaray’ımız son 20 yılda çok önemli mesafe kat ettiğini İl Özel İdaresi eliyle yürütülen altyapı hizmetlerinin alının yeni araçlarla daha da iyi hale getirileceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise alınan yeni araçların İl Özel idaresinin kurumsal kapasitesini güçlendireceğini; köylere götürülecek hizmetlerle hep beraber gurur duyacaklarını belirtti.

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çelik: ‘Etkili ve kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ise Aksaray İl Özel İdaresinin 2020 yılı bütçesinin 70 milyon TL, 2021 bütçesinin 100 milyon TL  olarak gerçekleştiğini ifade ederek 2022 yılı bütçesinin ise 190 milyon olarak belirlendiğini söyledi.

Çelik konuşmasında: “Göreve başladığımızda idaremiz makine parkında yeterince araç olmadığı, var olan araçların ekonomik ömürlerini tamamladığı ve bu araçlarla ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edemeyeceğimiz için kurumumuza 50 milyon TL özkaynak ile 32 adet iş makinesi alınmıştır. 2021 yılında; 200 ton kapasiteli sıcak asfalt plenti tesisi ilimize kazandırılmış ve faaliyete geçmiştir. Kurumumuzun sorumluluğunda olan yolların yapımı için malzeme üretmek amacıyla taş ocağı kurulmuştur’ dedi.

İl Özel İdaresi tarafından Aksaray’da yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Çelik; Narlıgöl seyir terası yapım işi tamamlandığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yunus Emre ve Taptuk Emre  türbe ve camii onarımları, Ihlara karşılama merkezi yapım işi ile  Anadolu’nun Güzel Yurdu projesi devam ediyor. Köylerimize 100 adet öğrenci bekleme durağı yapılmıştır. İlimize 2 adet yeni okul yapım işi ve 200 adet okulun genel bakım ve onarım işi tamamlanmıştır. (3 adet yeni okul yapım işi devam etmektedir) İlimiz merkez ve 6 ilçe nüfus müdürlüğünün yeni konsepte uygun hale getirilme işi tamamlanmıştır. Mevsimlik tarım işçilerinin kullanabileceği ortak kullanım alanları yapım işi tamamlanmıştır.  Teknofest Milli Teknoloji Hamleleri sloganı kapsamında ilimizde yapılacak olan yarışma alanına sosyal tesisler yapım işi tamamlanmıştır. Orta foto ve hale hazır harita yapımı için 1 adet sabit kanatlı insansız hava aracı (İHA) alınmıştır. Bugün açılışını yapacağımız iş makineleri ile ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza sunacağımız etkili ve kaliteli hizmetlerin haklı gururu yaşamaktayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller tarafından dua edilerek, yeni iş makinalarının teslimi için kurdela kesimi gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresine kazandırılan iş makinelerinin içerisinde 2 adet greyder,1 adet asfalt finişeri,6 adet çekici tır,2 adet asfalt silindiri,1 adet loder kepçe,3 adet kanal kazıcı kepçe,1 adet vidanjör,3 adet ekskavatör,1 adet kepçe,2 adet toprak silindiri,1 adet çift çeker tır,1 adet akaryakıt tankeri,2 adet damperli kamyon,6 adet havuz kasa danper,1 adet arazöz,1 adet kar rotatifi,1 adet low bed taşıyıcıyı bulunuyor.

Törende Köy Muhtarları Derneği Başkanı Emin Koçak tarafından yürüttüğü çalışmalar ve yeni araçların kazandırılmasından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL