Genel

AKSARAY İHH Gönüllülük Projeleri Ödül Töreninde ilk 5’te yer aldı

AKSARAY İHH Gönüllülük Projeleri Ödül Töreninde ilk 5’te yer aldı

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneğinin şehrimizin dezavantajlı gruplarında yer alan başta yetimler olmak üzere ilgi ve sevgiye hasret çocuk ve gençler için hayırsever ve gönüllülerin destekleriyle yıllardır iyilik projeleri yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduğu bilinmektedir. Yılların getirdiği tecrübe ile bu alanda Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde desteklediği Gönüllülük Projeleri Ödül Töreninde ilk 5’te yer alarak Aksaray’ımızın gururu oldular.

ÖNCE KENDİ EVLATLARIMIZ DEDİK

Bilinenin aksine öncelikle şehrimizin sıkıntılarına el atan bir kuruluş olan Aksaray İHH’nın büyük bir gönüllü ordusu ile iyilik avcılığı yaptığını, neredeyse her gün toplum yararına bir faaliyet yürüttükleri bilinmektedir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, iyilik yolunda elde ettikleri başarıdan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Yaklaşık 10 yıldır yetim projesi yürüttüklerini belirten Korkmaz, önce kendi yetimlerimiz diyerek Aksaray genelinde titizlikle ihtiyaç sahibi yetimleri araştırıp, aylık burs desteği verdiklerini söyledi.

AKSARAYDA 271 YETİME VE 234 ÖĞRENCİYE BURS

İHH Yetim Projesi kapsamında 271 yetime ve 234 ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisine düzenli olarak aylık burs verdiklerini hatırlatan Korkmaz, toplam aylık burs miktarının an itibariyle 103.000₺ olduğunu sözlerine ekledi.

PROJE TÜRKİYEYE ÖRNEK OLDU

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen “Gençlikle Hayalleri Yetim Kalmasın” Projesi ile Aksarayda birçok yetim ve ilgiye hasret çocuk ve gencin gönüllerine dokunduklarını belirten Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, birçok etkinlikle hedef kitle üzerinde olumlu değişime vesile olduklarına inandıklarını söyledi. Her şeyin devlet kurumlarından beklenmesinin doğru olmadığını ifade eden Korkmaz, ülkemizin maddi ve manevi gelişimi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini, bu projenin de bu sebeple gerçekleştirildiğini vurguladı.

TEŞEKKÜR

Projenin hazırlanmasından sonuca kadar emeği geçen herkese teşekkür eden Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, iyilik adına yapılacak daha çok iş olduğunu hatırlatarak vatandaşları gönüllü olmaya davet etti.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL