Genel

Aksaray Hasandağı cazibe merkezi olacak

Aksaray Hasandağı cazibe merkezi olacak

Hasandağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi yoluna kesin çözüm olacak beton yol yapımı başladı.

Aksaray Valiliği İl Öze İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihalesi yapılan Hasandağı Kış Sporları, Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonalarının gerçekleştirildiği Paraşüt Atlama Alanı ve  Hasandağı Turizm Merkezi yolu beton yol olarak yapılıyor.

6 km olarak yapılacak beton yol Hasandağı Turizm Merkezine her mevsim ulaşımı kesintisiz sağlayacak.

Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Cavit Çıtak, Meriç Keskin İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan yolun yapım çalışmalarını inceledi.

15 cm kalınlığında 6 metre genişliğinde toplam 6 km yol sanat yapıları ile tamamlanarak her mevsim büyük ilgi gören Hasandağı ve bölgenin cazibesini daha da arttıracak.

Kurban kesimi ve yapılan duanın ardından yürütülen çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Cavit Çıtak ve Meriç Keskin Hasandağı ve bölgesinin kış sporları, doğa sporları ve turizm destinasyonun da önemli bir yeri bulunduğunu bu anlamda yapımına başlanan beton yolun bölgenin cazibe merkezi haline gelmesinde önemli bir rol onacağını belirttiler.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL