Genel

Aksaray Ekmeğini Paylaşıyor

Aksaray Ekmeğini Paylaşıyor
Askıda Ekmek Var uygulaması Aksaray’da hayata geçirildi. Amaç ekmek alacak parası bulunmayan dar gelirli vatandaşlara karınca kararınca yardımda bulunmak.
Askıda Ekmek Var uygulaması ile, yardımda bulunacak vatandaşlarımız ekmek almak için fırına gittiklerinde kendi alacakları ekmeğin haricinde bir veya daha fazla ekmeğin parasını ödeyerek yardıma muhtaç vatandaşlarımıza küçük de olsa önemli bir katkıda bulunuyor ve bir nevi ekmeklerini onlarla paylaşıyorlar.
Uygulama Nasıl İşliyor?
FIRINLARIMIZ YADA MARKETLERİMİZ VİTRİNLERİNE “ASKIDA EKMEK VAR” YAZAN ELEKTRONİK TABELA ASIYOR.
Aksaray’da veren ellerden alan ellere uzanan hayır köprülerinin kurulmasını hedefleyen Askıda Ekmek Var Projesi’nin çalışma sistemi oldukça basit. Aksaray’da bulunan 30 mahallenin her birinde bir fırınımız proje kapsamında vitrinine “Askıda Ekmek Var” yazan elektronik tabelası asıyor. Fırından ekmek alan hayırsever vatandaşlarımız, istediği kadar ekmeğin parasını vererek askıya ekmek bırakabiliyor. Böylece elektronik ekranda o anda, o fırında Askıda Ekmek Var Projesi’nde sahibini bekleyen kaç ekmek olduğu görülebiliyor. her mahallede belirlenen ihtiyaç sahibi aileler de gidip o fırından ihtiyacı kadar ekmeği alabiliyor. Vatandaşlarımızın Askıda Ekmek Var Projesi’ne gönülden destek vereceklerine inanıyoruz.
ODALAR BİRLİĞİNDEN ASKIDA EKMEK KAMPANYASI İÇİN DAVET
Mahallemizin halden anlayan değerli Esnafı olan Bakkallarımız, Memleketimizin lezzet kaynağı Fırıncılarımız ve uygulamaya katılmak isteyen diğer Alış veriş merkezlerimiz
Aksaray’da Ramazan Ayı boyunca devam edecek olan ASKIDA EKMEK Uygulamasında en büyük görev vatandaşlarımızın güven duyduğu siz esnaflarımıza düşmektedir.
ASKIDA EKMEK UYGULAMASI ŞU ŞEKİLDE OLACAK
Alışveriş yaptığı yerden Ekmek alan vatandaşlarımız ücretini ödeyerek bir ekmekte ihtiyaç sahibine bağışlayacak o iş yeri de poşete koyarak ekmeği askıya takacak ihtiyaç sahibi ASKIDA ekmeği gördüğünde ihtiyacını giderecek böylece bir Osmanlı geleneğini yaşatılmış olunacaktır.
Bu kampanya sayesinde toplumda Yardımlaşma duyguları artırılmak suretiyle çevrede yaşayan bir çok ihtiyaç sahiplerine ulaşma imkanı sağlanacaktır.
Doğan Ceylan
Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL