Genel

AKSARAY DEPREMZELER İÇİN SEFERBER OLDU

AKSARAY DEPREMZELER İÇİN SEFERBER OLDU

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 29 kişi hayatını kaybetti, 1246 kişi yaralandı.

Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem de arama kurtarma çalışmalarına katılmak için gece saatlerinde Aksaray’dan  2 UMKE ekibi, 2 ambulans ile toplam 16 personel ile yola çıktı. Bu bilgiyi Aksaray valiiği açıkladı. Aksaray İl Sağlık Müdürü basın mensuplarına bu bilgiyi vermekten kaçındı.

‪Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattıkları çağrısının ardından, Vatandaşlar giyecek, ısıtıcı aletleri,battaniye, kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, genel ihtiyaç malzemeleri, elektronik eşya ve daha birçok malzeme ile Aksaray Belediyesine çocuğundan yaşlısına akın etti. Çocuklar biriktirdikleri  harçlıklarını yanlarına alarak  belediyeye yardıma geldi. Gelen malzemeler Aksaray Belediyesinde toplanırken, TIR ile bugün  Elazığ’a gönderildi.

Aksaray merkez Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Emre Ağaçdelen ve Hamidiye Mahallesi muhtarı Şaduman Singin yardım kampanyasına öncülük eden ilk kişiler oldu. Muhtarların sosyal medya üzerinden yardım çağrısına vatandaşlar akın ederek, giyecek, battaniye, gıda, çocuk bezi, çocuk maması, genel ihtiyaç malzemeleri, elektronik eşya ve daha birçok malzemeleri muhtarlık binalarına getirdiler.

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL