Genel

Aksaray da vaka sayısı ve yoğun bakımdaki hasta sayısı kaç kişi

Aksaray da vaka sayısı ve yoğun bakımdaki hasta sayısı kaç kişi

Geçtiğimiz hafta Ankara Valiliğinin talebi üzerine Kuveyt’ten gelen 360 Türk vatandaşı Aksaray’a getirilerek öğrenci yurdunda karantinaya alınmışlardı. Edinilen gayri resmi bilgilere göre Kuveyt’ten gelen 360 kişiden 17’sinde testlerin pozitif çıktığı ,testleri pozitif çıkan 17 kişinin  hastaneye kaldırılarak gözlem altında tutuldukları  ve sağlık durumları  iyi olduğu öğrenildi.

Aksaray’da COVİD 19 Virüslü toplam vaka sayısının 71’e ulaştığı 71 hastanın dördü çocuktan oluştuğu . yoğun bakımda solunun cihazı desteği ile tedavi gören hasta sayısı 6 olduğu öğrenildi.

Bir süredir yoğun bakımda olan ve Koah hastası olması nedeni ile ağırlaşan Helvadere kasabasından Murat Ekici geçtiğimiz  vefat etmişti. Bu arada ismi öğrenilemeyen Aksaray Ortaköy ilçesinin Kümbet köyünden bir kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere  Aksaray Ortaköy ilçesinin Kümbet köyünden bir kişinin Covid 19 testleri pozitif çıktığı için köy karantinaya alınmıştı.

Kurallara uyulması halinde Aksaray’ın en az riskli iller arasında önde olacağı tahmin edilirken, bir kez daha yetkililerce açıklamalarda bulunarak evde kalınması hususunda taviz verilmemesi istendi.

Diğer yandan sevindirici bir gelişme daha yaşandı. Bölgede Aksaray ile eş değer olan iller arasında Aksaray’ın artık kendi testlerini kendisi yapacağı bilgisine ulaşıldı.

Dün itibari ile COVİD 19 testlerin Aksaray’da yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Yetkililerin EVDE KAL ÇAĞRILARINA UYULDUĞU takdirde Aksaray güvenli bir şehir olma yolunda  ilk sırada kalmayı sürdürecek.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL