ASAYİŞ

Aksaray beyaza büründü belediye karla mücadele başlattı

Aksaray beyaza büründü belediye karla mücadele başlattı

Aksaray Belediyesi gece kar mesaisi yaptı.

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı Aksaray’da da etkisini gösterdi. Kar yağışına karşı teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi ekipleri, karla mücadeleye akşam saatlerinden itibaren başlayarak gece boyu sürdürdü. Aksaray Belediyesi ekipleri, 16 Kazıcı Yükleyici Kepçe, 6 greyder, 11 Açık Kasa Kamyonet, 3 Kar Bıçaklı Kamyon, 5 Tuzlama Aracı ve 350 personel ile karla mücadele sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Aksaray’da kar yağışının etkili olmaya başladığı andan itibaren şehirde ana arterler başta olmak üzere yoğun olarak kullanılan cadde ve sokak ve hastane güzergâhı ve otobüs duraklarında Aksaray Belediyesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.  Aksaray belediyesi bünyesinde oluşturulan kar timi 24 saat esasına göre dönüşümlü olarak sabahın ilk ışıklarına kadar çalışmalarını sürdürdü.

 Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gece sürdürülen kar küreme, tuzlama ve temizlik çalışmalarını sahadan yönetti.

Kar küreme çalışmalarını gece yerinde inceleyen Başkan Dinçer, vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için belediyenin tüm hatlarıyla sahada çalışma sergilediğini söyledi.

Aksaray Belediyesi, kar yağışının etkisini artırması üzerine kriz masası oluşturdu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve yardımcıları, kriz masasından çalışmaları yönetti. Başkan Dinçer, çalışmaları yerinde görmek için gece yarısı kar küreme ve tuzlama çalışması yapılan bölgeleri inceledi. Başkan Dinçer, kar küreme aracına binerek çalışmalara bizzat kendisi de eşlik etti.

Başkan Dinçer, çalışmaların gece olduğu gibi gün boyunca süreceğini söyleyerek “Belediyemiz; her türlü tedbirleri aldı. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Aksaray Belediyesi’nin karla mücadelede yeterli güce sahip. Aksaray Belediyesi depolarında yeteri kadar tuz stoku bulunmakta, ihtiyaç olması halinde gerekli müdahale anında yapılacak. şehir genelinde 16 Kazıcı Yükleyici Kepçe, 6 greyder, 11 Açık Kasa Kamyonet, 3 Kar Bıçaklı Kamyon, 5 Tuzlama Aracı ve 350 personel ile karla mücadeleyi gerçekleştirecek” dedi

Gece boyu süren karla mücadele çalışması sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Çalışmalarına ara vermeyen belediye kar timi, araç ve yaya yoğunluğu bulunan kaldırım ve yollarda temizlik ve tuzlama çalışması yaptı. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs durakları bu çalışmaya dahil edildi.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL