Genel

Aksaray Belediyesine T.C. yi çok Gördüler

Aksaray Belediyesine T.C. yi çok Gördüler

Aksaray Belediyesine T.C. yi çok Gördüler. Vatandaş ” Masrafı neyse biz ödeyelim. T.C. ibaresi gelsin Ak Partinin T.C. ibaresinden korkusuna anlam veremiyoruz. Yazışmalarda T.C. ibaresi yazılıyor da tabelada yazılmasına neden karşı çıkıyorlar ?” diye tepkilerini gösterdi.

Bilindiği üzere 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından birçok ilde T.C. ibareleri belediye tabelalarına geri dönerken, Aksaray´da Ak Partili meclis üyelerinin karşı çıkması üzerine tam tersi oldu.

Geçtiğimiz gün yapılan belediye meclisi 2´nci olağan toplantısına T.C. tartışması damga vurdu. Aksaray Belediye Başkanı Enver Dinçer´in katılmadığı toplantıyı AK Partili Belediye Başkanvekili Cem Elibol yönetti.

Toplantıda, MHPli meclis üyeleri tarafından verilen CHPli ve İYİ Partili üyelerin de destek verdiği Aksaray Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi önerisi için oylama yapıldı. MHP li , CHP li ve İYİ Partili üyeler önerinin kabulü yönünde oy verdi. AK Partili üyeler ise RET oyu kullandı. Oylama sonucu, 15 kabul, 16 ret oy ile T.C. ibaresinin eklenmesi kabul edilmedi.
MHP Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MUHTEREM GÜR TEPKİ GÖSTERDİ

AK Partili üyelerin T.C. önerisini kabul etmemesi, MHP tarafından şaşkınlıkla karşılandı. MHPli belediye meclis üyesi Muhterem Gür AK Partili üyelere tepki göstererek, “Burada T.C. ibaresinin yer almasının hiçbirimizi rahatsız edecek bir yönü yoktur. Türkiye Cumhuriyet´i hepimizin ortak paydasıdır. Ama kabul etmediler, durum ortada.” diye konuştu..

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL