Genel

Aksaray Belediyesi’nden Trafiği rahatlatan uygulama

Aksaray Belediyesi’nden Trafiği rahatlatan uygulama

Aksaray Belediyesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nı revize ederek trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yol genişletme çalışması yaparak çok kısa bir sürede orta refüjlerde de ağaçlandırma ve peyzaj çalışması da yaparak yolu hizmete açtı.

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde orta refüj düzenleme ve yol genişletme çalışması başlatılan Alparslan Türkeş Bulvarı yenilenen yüzü ile trafiğe açıldı.

Şehrin yoğun olarak kullanılan Alparslan Türkeş Bulvarında, günün belirli saatlerinde yaşanan trafik yoğunluklarının önüne geçmek için düzenleme yapıldı. Bulvar boyunca Pazar kapalı semt pazarı önünden geçen güzergahta ve Fatih Millet Bahçesi güzergahındaki yol orta refüjde yapılan düzenleme ile genişletildi.

Asfaltlama çalışmalarının ardından yol işaretleme çalışması da yapılan yolda 600 metre geliş 600 metre gidiş olmak üzere toplamda Bin 200 metrelik yolda çalışma yapıldı. Çalışmalarının tamamlanması ile trafiğe açılan yol her iki şeridinde de 2’şer metre genişletilerek sürücülere ve yayalara güvenli ulaşım imkanı sunulmuş olundu.

Alparslan Türkeş Bulvarında yapılan çalışmalara orta refüjlerde yapılan daraltma işlemi ile başlanıldı. Daraltma işlemi sonrasında yolu güçlü zeminlere oturtmak ve uzun yıllar kullanımını sağlamak amacı ile zemin iyileştirme ve PMT serimleri yapıldı. Asfaltlamaya hazır hale getirilen yolda asfalt serim gerçekleştirilerek yol boyama işlemi tamamlanarak bulvar trafiğe açıldı.  Asfaltlama çalışmalarını gece gündüze devam ettiren Aksaray Belediyesi ekipleri orta refüjlerde de ağaçlandırma ve peyzaj çalışması da yaparak yolu hizmete açtı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL