GÜNDEM

Aksaray belediyesinden depremzedelere iftar programı

Aksaray belediyesinden depremzedelere iftar programı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, deprem bölgesinden Aksaray’a tahliye edilen depremzede aileler için iftar programı düzenledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu başta olmak üzere şehrin birçok noktasında ikamet eden depremzede aileler Aksaray Belediyesi’ne ait otobüslerle iftar yapılacak salona getirildi. Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan iftar programına yoğun katılım sağlandı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in de depremzedeleri yalnız bırakmadığı programda salon tamamen doldu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer masaları tek tek ziyaret ederek misafirleri ile sohbet etti.

Çocukların hafızasından depremin etkilerini silmek için birçok etkinlik düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, iftar programında da çocukların yüzünü güldürdü. Depremzede çocuklar palyaçolar eşliğinde şarkılar söyleyerek oyunlar oynadılar. Palyaço ile çocuklara hediye verildiği programda renkli görüntüler yaşandı.

İftar programında konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; ‘’Hayırlı ramazanlar hayırlı akşamlar kıymetli hemşehrilerim davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tekrar geçmiş olsun. Rabbim bir daha bu felaketi yaşatmasın.

6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen ve büyük yıkımlara neden olan depremlerden hepimiz derinden etkilendik. Kahramanmaraş merkezli 11 kentimizde hissedilen depremler sebebiyle Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına ve yıkımına şahit olduk. Buradan deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah, bir daha bu felaketlerle bizleri karşı karşıya getirmesin.

 

Felaketin üzerinden hemen hemen 49 gün geçti ve bu felaket bize yine millet olma bilincini, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Millet olarak depremin sebebiyet verdiği acıları unutmadık ancak yaraların sarılması için çok iyi bir dayanışma örneği sergiledik. Ülkemizin genelinde olduğu gibi Aksaray Belediyesi olarak bizler de depremin ilk anından itibaren acil koduyla depremde üzerimize düşen görevi yaptık.

Aksaray Belediyesi olarak bizler her zaman sizlerin yanında olmaya, imkânlarımızı sizler için seferber etmeye hazırız. Bu mübarek Ramazan gününde kardeşliğimizin daim olmasını temenni ediyor, Ramazan-ı Şerifin hepimize bolluk, bereket, sağlık ve sıhhat getirmesini Yüce Rabbimden temenni ediyorum.  Depremde hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Geride kalanlara sağlık ve huzur diliyorum ‘’ dedi.

 

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL