Genel

Aksaray Belediyesi Tarihine sahip çıkıyor “TARİHİ KÖPRÜ RESTORE EDİLECEK”

Aksaray Belediyesi Tarihine sahip çıkıyor “TARİHİ KÖPRÜ RESTORE EDİLECEK”

Aksaray Belediyesi, Merkez Kalanlar Mahallesi sınırlarında içinde bulunan Uluırmak üzerindeki tescilli tarihi köprüde onarım verestorasyon çalışması yapabilmesi için kamulaştırma işlemini tamamladı. Önümüzdeki günlerde tarihi köprüde çalışma başlayacak.

Kentin tarihi dokusunu bozmadan birçok hizmeti hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın tarihi zenginliklerine değer katacak tarihi yapıları ortaya çıkartıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü (3. Konya Bölge Müdürlüğü) Kalanlar Mahallesindeki Uluırmak üzerinde bulunantarihi köprüyü restore etmek için girişim yapmış ve tarihi yapının çevresinde yapılar bulunduğu için çalışma başlatılamamıştı.Aksaray Belediyesi, tarihi köprüyü gün yüzüne çıkarmak için o bölgede bulunan mülk sahipleriyle uzlaşarak arazi kamulaştırıldı. Kamulaşan arazi üzerinde yapılar yıkılarak tarihi köprünün ihalesi ve yer teslimi engeli ortadan kaldırılmış oldu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kalanlar Mahallesinde kültürel miraslar arasında yer alacak tarihi köprünün gün yüzüne çıkartılacağını söylerken restorasyon çalışmaları için Karayolları Genel Müdürlüğüne yer tesliminin yapıldığını aktardı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL