Genel

Aksaray Belediyesi, Ramazan’ın Bereketini Paylaştı

Aksaray Belediyesi, Ramazan’ın Bereketini Paylaştı

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Birliğin, dayanışmanın, paylaşmanın ve sevginin ayı Ramazan’ı dolu dolu yaşadık”

Aksaray Belediyesi, her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da ‘Sosyal Belediyecilik’ örneği sergileyerek yardıma ihtiyaç duyan aileler başta olmak üzere şehir genelinde birçok aileye ulaştı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in hassasiyetle üzerinde durduğu sosyal yardımlar Ramazan Ayı boyunca kesintisiz bir şekilde planlı ve programlı yürütüldü.

Sosyal belediyecilik alanında birçok yenilikçi projeye imza atan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ramazan Ayı’nda; dar gelirli aileler başta olmak üzere yaşlı, engelli ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan herkesin ihtiyacını karşılayarak gönüllere dokundu.  

Ramazan Ayı öncesinde çalışma yaparak Ramazan Ayı’na hazırlıklı başlayan Aksaray Belediyesi, bu yıl ramazan pidesinde rekor bir rakama ulaştı. Aksaray Belediyesi, Ramazan boyunca 100 bin aileye Ramazan Pide’si ulaştırırken, Aksaray’ın yöresel lezzetlerinden Aksaray Tahinli Pidesi de Ramazan sofralarında yerini aldı. Bir aylık süreçte, 30 bin tahinli pide dağıtan belediye ekipleri, ihtiyaç sahiplerinin adreslerine ramazan kolileri teslim etti. Ramazan öncesinde günlük bin kişilik sıcak yemek yardımı Ramazan’da iki katına çıkartılarak günlük 2 bin kişiye ulaştı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan Ayı’nın paylaşma, bereket ve bolluk ayı olduğunu ifade ederek sosyal faaliyetlerin Ramazan’da zirveye ulaştığını söyledi. Belediye ekiplerinin, şehirde her kesime ulaştığını kaydeden Belediye Başkanı Dinçer, “Bu Ramazan Ayı’nda da şehrimizin genelinde Ramazan geleneklerini hep birlikte dolu dolu geçirdik. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda şehrimizde sosyal yardımları sürdürdük. Ramazan ayında 100 bin Ramazan pidesi, 30 bin tahinli pideyi vatandaşlarımızın iftar sofralarına ulaştırdık. İhtiyaç sahibi 15 Bin ailemize ramazan kolisi, 250 ailemize evde temizlik ve bakım hizmeti sunduk. Günlük 2 Bin kişiye sıcak yemek ve ayrıca günlük 750 kişiye sıcak çorba ulaştırdık. Yıl boyunca gıda desteği sağladığımız çölyak ve trizonomi hastalarımıza bu ayda gıda desteğinde bulunmaya devam ettik. Yaklaşık 800 kişiye kıyafet yardımının yanı sıra yeni doğan ailelere ulaşım ve hoş geldik bebek seti dağıtmayı sürdürdük. Şehrimizde ramazan havasını vatandaşlarımızla aynı anda yaşadık.” dedi.

Ramazan Ayı’nda sosyal yardımları artırdıklarını belirten Başkan Dinçer, sosyal yardımların yıl boyunca devam edeceğini bildirdi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL