Genel

Aksaray Belediyesi Moloz Döküm Sahası İçin Çalışmalara Başladı

Aksaray Belediyesi Moloz Döküm Sahası İçin Çalışmalara Başladı

Aksaray Belediyesi Moloz Döküm Sahası İçin Çalışmalara Başladı.

Aksaray Belediyesi, mevcutta bulunan hafriyat döküm alanın dolması nedeni ile yeni bir hafriyat döküm alanının yer belirlemesini gerçekleştirdi.

Daha önce hafriyat ve inşaat moloz atıkları Hacılar Harmanı Mahallesinde bulunan bir alana dökülüyordu. Mevcut alanın dolmasının ardından yeni yer belirleme çalışmaları başlatan Aksaray Belediyesi ekipleri Dorukini Mahallesinde bulunan yeni bir alanı moloz döküm alanı olarak belirledi.

Dorukini Mahallesinde bulunan 124 bin metrekarelik alanda Belediye ekipleri gerekli düzenlemeleri yaptı. Bu alanda toplanacak inşaat atıkları ilerleyen dönemlerde ihtiyaç durumuna göre dolgu malzemesi olarak kullanılabilecek. Ayrıca eski bir maden sahası olan bu çukur alanın inşaat atıkları ile dolmasının ardından üzeri zirai toprakla kaplanarak ağaçlandırma çalışması yapılacak.

Yeni moloz döküm sahası ile inşaat atıklarının kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının önüne geçilmiş olunuyor. Şehrin dokusuna zarar veren etkiler ve çevreyi kirleten inşaat atıkları kontrollü bir biçimde bertaraf edilmesi sağlanmış oluyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL