Genel

Akik Taşı Ndir Faydaları Nelerdir ?

Akik Taşı Ndir Faydaları Nelerdir ?

Değerli takipçiler sevgili okurlar bu yazımda sizlere Akik taşından bahsetmek istiyorum.

Akik taşı sıklıkla kullanılan ve en çok aranan doğal taşlardan biridir. Ayrıca kolye, bileklik, yüzük, hatta ev dekorasyonlarında şık de dikkat çekiyor. Peki nedir bu akik taşı, neye iyi gelir? Akik taşı, tüm zamanların gözde doğal taş aksesuarları arasında yer alıyor. Gelin bu özel taşın özelliklerine yakından

AKİK TAŞI NEDİR?

Akik taşı ismini Sicilya’da bulunan Achates Nehri’nden alıyor. Günümüzde dagaltaş aksesuarlarda sıkça rastladığımız bu özel taş eski çağlardan beri süs eşyası ve mücevher olarak kullanılmıştır. Akik taşı görüntüsü itibarı ile bir merkez alanın çevresinde çeşitli renklerde halkalardan oluşur.

AKİK TAŞININ ÖZELLİKLERİ.

Akik taşının sertlik derecesi 6,5-7 arasında olup oldukça sert bir taştır. Güçlü bir taş özelliğine sahip olması sebebiyle terapi amaçlı kullanılmaktadır. Akik taşının stresi olumlu etkilediği ve iyi geldiği bilinmektedir. Aynı şekilde kullanan kişiye ruhsal açıdan olumlu etkisi olduğuna inanılır. Akik taşının aynı zamanda serinletici ve huzur verici bir etkisi vardır. Bu nedenle çöllerde yaşayanlar susuzluklarını gidermek için akik taşını kullanırlar. Çünkü akik taşı tükürük bezlerini uyarır bir süre için susuzluk çeken kişiler bu taşı ağızlarına koyarak susuzluklarını gidermeye çalışırlar.

AKİK TAŞININ FAYDALARI.

Kullanan kişiyi ruhsal olarak rahatlatır. İnsanları negatif enerjiden korur, strese iyi gelir. Enerji verir, akik taşı kullanan kişiyi yorgunluktan ve. tükenmişlik hissetme duygusundan uzalastırır. Nazar karşı koruyucu olduğuna inanılır. Kullanan kişilerin damarlarını koruyucu etkisi olduğu bilinir. Hamilelik dönemi yaşayan anne ve bebek için koruyucu bir etkisi vardır. Tansiyonu dengeleyici de bir özelliği vardır. Bütün taşların güzel yanları vardır hiç olmazsa bir yüzük dahi olsa yanımızda bunduralım derim bol şifalar diliyorum.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL