ASAYİŞ

Af Yasası Şekillendi TBMM de son söz vekillerin

Af Yasası Şekillendi TBMM de son söz vekillerin

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ceza infaz düzenlemesini TBMM’ye sundu. Özkan daha sonra ise basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirdi. Özkan yaptığı açıklamada, “45 bin kişi düzenleme sonrası cezaevlerinden çıkacak. Pandemi nedeniyle yararlanacaklar ile birlikte rakam 90 bin dolayına çıkacak” dedi. Özkan, uyuşturucu, terör, kadına karşı şiddet, istismar gibi suçların kapsam dışında kaldığını ifade ederken, tefecilik, örgüt kurmak gibi suçların cezalarının artırılacağını söyledi. Özkan, düzenlemenin perşembe günü komisyona, önümüzdeki hafta salı günü ise TBMM Genel Kurulu’na geleceğini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahi Özkan, yüz binlerce kişinin merakla beklediği ceza infaz düzenlemesini TBMM’ye teslim etti. Özkan, düzenlemeye ilişkin TBMM’de bir de basın toplantısı düzenledi. Özkan yaptığı açıklamada, 70 madde olduğunu belirtti. Toplamda 90 bin kişinin düzenleme kapsamına girdiğini belirten Özkan, kapsam dışı suçları da tek tek açıkladı.

Tefecilik ve örgüt kurma suçlarının tavan ve taban sürelerinde artışa gidileceği de kamuoyu ile paylaşıldı. İşte AK Partili Özkan’ın infaz yasası ile ilgili açıklamaları: 70 MADDEDEN OLUŞUYOR.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “İnfaz kanunu başta olmak üzere 11 farklı kanunda değişiklik içerek 70 maddelik kanun teklifimizi hazırladık. İnfaz yasasında kadına şiddet, istismar, terör ve istismar dışarıda bırakılmıştır. Teklifte yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerimizi paylaşacağız.” dedi. YÜZDE 50 CEZA DÖNEMİ

“Ceza infaz düzenlemesi ile süreler yeniden belirlenmektedir.” diyen Özkan, “Cinsel suçlar, uyuşturucu suçları, kasten adam öldürme suçları, kadına karşı şiddet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır. Kalıcı düzenlemeler getiriyoruz. Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Bazı suçlarda kamu düzenine verilen zarar göze alınarak cezaların artırılması öngörülüyor.” diyen Özkan, tefecilik ve örgüt suçuna dikkat çekti. Özkan, “Toplumda büyük zarar oluşturan tefeciliğin cezası artırılacak. Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz.” dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİKTE SÜRE ARTIYOR ; Özkan’ın açıklamaları şöyle: 2 yıllık denetimlik süresini 3 yıla çıkarıyoruz. İyi hal değerlendirmeleri otomatik sistemden çıkarılarak, oluşturulan gözlem ve idare komisyonunun kararına bağlanmaktadır. Kadınlar, yaşlılar, çocuklu anneler ve hastalar için de düzenlemeler öngörüyoruz. Kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarda konutta infazını mümkün hale getiriyoruz. 65 yaş üstü olanlar ve 0-6 yaş arası çocuğu olanlara konutta infaz geliyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL