ASAYİŞ

5 şahıs Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Suçundan tutuklandı

5 şahıs Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Suçundan tutuklandı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü tarafından Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretinin önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda Aksaray ilinde 68 plakalı araç ile doğu illerinden aldığı göçmen kaçaklarını Aksaray’a ve batı illerine nakledecekleri ihbarı üzerine K Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

İhbara konu olan Aksaray nüfusuna kayıtlı H.D (30) (Araç şoförü), Y. Ç (32) A. K (35) ile Afgan Uyruklu  Ş. K. H (32) ve  K.S (32) İsimli şahıslar takibe alındı. Şahısların doğu illerinden dönüşü takip edilerek E 90 karayolu üzerinde yapılan operasyonla araç durduruldu. Durdurulan araç içerisinde yapılan aramada takip edilen 5 şahıs ile birlikte 3 Afganistan uyruklu göçmen kaçağının olduğu tespit edildi.  Yol kontrollerinden geçebilmek için özel minibüs tarzı araçlar ile Türk vatandaşı görünümünde kalabalık olarak doğu illerine giderek para karşılığı yanlarına aldıkları göçmen kaçaklarını sahte kimlik belgeleriyle batı illerine birlikte yolculuk eden yolcu grubu taktiği ile yol kontrollerini atlatmaya çalıştıkları tespit edildi.

Yakalanan bu şahıslara yapılan adli tahkikat sonrası çıkarıldıkları adli makamca, 5 şahıs Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Üzerlerinde sahte kimlik belgeleri ile yakalanan 3 Afgan Uyruklu göçmen kaçağı şahıs ise Resmi Belgede Sahtecilik Suçundan çıkarıldıkları adli makamca serbest bırakılarak göçmen kaçağı konumunda olduklarında Ülkelerine sınır dışı edilmek üzere Göç İdare Müdürlüğüne teslim edildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL