Genel

2023 seçimleri eskisi gibi olmayacak

2023 seçimleri eskisi gibi olmayacak

2023 seçimleri eskisi gibi olmayacak

Bazen insana makam ağır gelir taşıyamaz. O yüzden kişiye makam mertebe verirken dikkatli olmakta büyük fayda vardır.

Seçimlere kısa bir süre kala vekil adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Seçmen olarak ilk kez oy kullanacaklar oy vereceği kişiyi belirlerken çok seçici olmalıdır. Sonuçta ülkenin kaderini belirleyeceği gibi yaşadığı şehre hizmet edeceğine inandığı kişiye oyunu vermelidir.

Aksaray’da 4 büyük partinin adayları şanslı diğer küçük partilerin adaylarının şansı yok denecek kadar az. Oy oranı düşük partinin adayının seçilme olasılığı yok denecek kadar az olduğunu bile bile oyunu kazanma şansı olmayan bir partinin adayına atmak boş kullanmak ile eş değerde olmaz mı?

Aksaray’da yıllardır Milletvekili dağılımı 4 parti arasında olmaktadır. AKP, CHP, MHP, İYİ PARTİ arasında geçecek bir seçimde kazanma şansı olmayan küçük partilere oy vermek beyhude değil mi sizce.

Seçime aylar kala meydanlarda boy göstermek tüm siyasi partilerin her seçim öncesi yaptığı klasik uygulamadır.

Seçimden önce kapınızı çalmayan siyasiler seçim zamanı kapınızı aşındırır.

4 büyükler diye adlandırdığım AKP, CHP, MHP, İYİ PARTİ aday adayları içerisinden kime oyunu vereceksen çok iyi analiz etmek gerekir.

20 yılı aşkındır iktidarda olan AKP Aksaray’a ne gibi hizmetler getirmiştir. MHP vekili Aksaray için ne yapmıştır. İYİ Parti vekili ne yapmıştır. Bu soruların cevaplarını ararken iyi analiz etmekte fayda vardır.

Geçmişte oy verdiğimiz ve karşılığında hizmet beklediğimiz siyasi partiler ne kadar verdikleri sözlerde durmuşlardır onu da iyi analiz etmekte fayda vardır.

Seçilemeyeceğini anlayan vekil ortalarda görünmüyorsa partisi vekilini etkinliklerde getiremiyorsa o parti sadece seçimlerde görünen vekillerle işi götürmekten öteye geçemeyecektir. Nasıl olsa Aksaray çantada keklik diyerek şehre getirilecek hizmetleri seçime yakın devreye sokan bir siyasi parti hele her seçimde vekillerinin sayısında düşüş yaşıyorsa o partinin miladı dolmuş demektir. Diğer Partilere seçimde şans tanımanın zamanı gelmiş demektir. Bana göre bu seçimlerde CHP ve İYİ PARTİ vekil adayları Aksaray’da kazanma şansları oldukça yüksektir.

Aksaray’da seçmenin tepkisi daha yüksek olacaktır. Memleketine uğramayan, Meclisin kapısından içeri aylarca girmeyen bir vekilin partisine verilecek oy boş oydan başka bir şey değildir. Bu seçimlerde parti liderlerine değil hizmet edecek kişilere oy vermek gerekir. Futbol takımı tutar gibi parti tutmak yerine hizmet edecek siyasi partiyi desteklemek ülke yararına olacaktır. Denenmişi tekrar denemek ne kadar doğru olur ki. Sadece vekil seçimleri için değil Mahalli seçimlerde de aynı şekilde davranış sergilemek gerekir denenmişi tekrar denemek yerine diğer partilere de şans tanınması gerekir.

Aksaray’da şapkamızı koysak kazanırız mantığı ile seçime giren siyasi oluşuma bu seçimde gerekli cevap seçmen tarafından verileceği kesin görünüyor. Aksaraylı seçmen eskisi gibi boş vaatlere değil icraat yapacak kişi ve partiye oyunu vereceğini yüksek sesle haykırmaya başlaması bu seçimlerin çok şeye gebe olduğunun resmi değil midir sizce de.

 Yıllarca yapılan kaldırımları sökme yerine Aksaray trafiğini rahatlatacak çözümler üretilmelidir. Yıllarca park sorunu olan Aksaray için çözüm üretecek kişilere görev verilmelidir.

Kapıları kapalı kitap konakları( Ulu Cami yanı, Adese karsısındaki park içindeki yerler) Göstermelik atıl yapı olmaktan çıkartılmalıdır. Şehrin her yerini delik deşik edeceğimize bozulan yerleri yaparak devam etmek gerekir.

Sırf belediye her yerde çalışıyor imajını vermek için bir yeri tamamlamadan başka yere geçmek ne kadar mantıklı olabilir? Tamamlanamayan yolların kar yağdığında halini düşünmek bile istemiyorum.

Kim sorarsa rahatlatsın diye yapılan Piri Mehmet Paşa alt geçidi sizce trafiği rahatlatmış mıdır? . Tabii ki hayır yayaların geçişlerinde bekleyen otomobillerin oluşturduğu trafik sıkışıklığı katmer katmer artmıştır. Yayalar için üst geçit olmaması sebebiyle trafik rahatlaması şöyle daha da içinden çıkılmaz bir hal almaktan öteye geçmemiştir.

Eleştirilerin ardı arkası kesilmez. Seçimlerde oyunuzu verirken bir defa değil binlerce defa düşünerek vermek gerekiyor.

Bir oyumuz var ve o oy ülke kaderini belirler. Bunu düşünerek sandığa gitmemiz gerekir.

Kalın sağlık ile mutluluğunuz daim kesenizin bereketi hiç eksilmesin.

İzzet Tınmaz / Gazeteci-Yazar

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL