ASAYİŞ

15 Temmuz Paylaşımı yaptılar Polise yakalandılar

15 Temmuz Paylaşımı yaptılar Polise yakalandılar

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günüyle ilgili paylaşım yapan E. A., M. Y. G. ve S. A. hakkında soruşturma başlatıldı.

Edirne’de  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günüyle ilgili paylaşımları dolayısıyla  E. A., M. Y. G. ve S. A. hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret – Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımları nedeniyle Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan sanal devriye faaliyetlerinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günüyle” ilgili Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama ve Cumhurbaşkanına Hakaret içerikli paylaşmışlar yaptıkları tespit edilen E. A. ve S. A. ekipler tarafından göz altına alındı.

İfadelerinin ardından E. A. ve S. A. çıkarıldıkları nöbetçi hâkimlikçe adli kontrol şartıyla sorgularına müteakip yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken M. Y. G. hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL