YAZARLAR

14 Mayısta şapka düşüp kel görünecek

14 Mayısta şapka düşüp kel görünecek

İzzet Tınmaz / Gazeteci

Partilerin Bayramlaşma programları adeta gövde gösterisine dönüştü. MHP Aksaray teşkilatı bayramlaşma da Ulu Camii bahçesini tercih etti. Millet İttifakını oluşturan İYİ Parti, CHP, DEVA, Memleket Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi bayramlaşmayı 15 Temmuz Milli İrade meydanını tercih etti.

Her iki Bayramlaşma programına katılım oldukça yoğun oldu.

MHP her zamanki gibi çok kalabalık bir topluluk ile bayramlaştı. Ne var ki her toplantı veya mitingde kalabalık olan MHP’ nin meydanlarda topladığı kalabalığı bir türlü sandıkta oya dönüştüreme becerisini bir türlü gösterememesi kafalarda acaba bu seçimde nasıl bir yansımaya neden olacak? Kafalarda oluşan bu sorunun cevabı 14 Mayıs’ta belli olacak.

Diğer Yandan illet İttifakını oluşturan partilerin 15 Temmuz Milli İade meydanındaki Bayramlaşma programında topladığı kalabalık 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimde sandığa yansıması da nasıl bir etki yaratır oda seçimde belli olacak.

Ak Parti Cephesine durum farklı Gövde gösterisine dönüşecek Bayramlaşma yerine sade bir Bayramlaşma programı yapması kafalarda farklı sorulara cevap aramaya neden olmakta.

Seçmen kalabalık topluluklara ile bayramlaşan siyasi oluşuma mı oyunu verecek? Yoksa sade bayramlaşmayı tercih eden siyasi oluşumlara mı olacak? Bu soruların cevabı da 14 Mayıs 2023 Pazar günü belli olacak.

Bu arada birde bağımsız adayımız var bu seçimde.

Partisi AK Parti tarafından Aday sıralamasında yer vermediği iş insanı Yılmaz İlhan seçime aylar kala seçim için kendince başlatıp köy muhtarları başta olmak üzere köy kent demeden dolaşmış idi. Partisinin kendisine şans tanımayacağını önceden hissetmiş dolayısıyla da Ak Parti yerine sadece Yılmaz İlhan olarak seçim çalışmalarını yürütmüş idi.

Yoğun bir seçim çalışması yürüten Yılmaz İlhan, Bağımsız Aday olarak Aksaray seçmeninden ne kadar oy alır tartışılır. Sonuçta Aksaray seçmenin Bağımsız adaya oy verdiği şu ana kadar görülmüş bir olay değil. Sandıkta Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Turan Yaldır, Ali Abbas Ertürk ve Ramazan Kaşlı gibi güçlü isimler varken sandıktan bu isimleri bertaraf edip Bağımsız Milletvekili seçilme sansı oldukça düşük olmasına rağmen kendine has seçim tarzı ile meydanlarda boy göstermeye yerel gazetelerde ve yerel internet sitelerinde reklamları dönmeye devam ediyor.

Bekleyip hep beraber göreceğiz. Tepki oyları sandığa mı yansıyacak yoksa gelenek bozulup Meclise yeni isim mi gidecek. Tüm bu soruların cevabı 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimde belli olacak. Kısacası şapka düşecek kel görünecek. Kimin ağırlığı kaç dirhem sandıkta seçmen belirleyecek.

Ne diyelim hayırlısı ne ise o olsun.

Seçmen her ne kadar oyunun rengini son gün son dakikaya kadar belli etmese de 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimin çok şeylere gebe olduğu da su götürmez bir gerçek.

Birde Hatırlatma yapalım sandığa gidelim oyumuzu kullanalım irademizi sandığa yansıtalım.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL