ASAYİŞ

10 milyonluk vurguna 6 gözaltı 1 tutuklama

10 milyonluk vurguna 6 gözaltı 1 tutuklama

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yapılan yerleşkesine taşınması sırasında 10 milyonluk malzeme vurgunu iddiası ile hastane müdürü M.G ve 5 personel gözaltına alındı.

2018 yılında Aksaray merkez Zafer Mahallesi´nde bulunan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin Aksaray merkez Sanayi mahallesinde yapımı tamamlanan yeni binasına taşınması sırasında klima, hasta yatağı, güç kaynağı, kurşun levha, bakır kablo, kalorifer tesisatı ve diyaliz makinelerinin de bulduğu tahmini değeri 10 milyon TL değerindeki malzemeyi çalıp, sattıkları iddiasıyla hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

Taşınma sonrası hastane envanterine kayıtlı bazı malzemelerin eksik olduğunu fark eden Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi,Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı. Soruşturma ve araştırmaların neticesinde olayla ilgili hastane müdürü M.G. (50), kalite ve personel müdürü Ş.T. (39), güvenlik görevlisi A.E. (35), hastane teknik personelleri C.Y. (44), L.A. (47) ve N.Y. (37) olmak üzere toplam 6 şahıs gözaltına alındı. Operasyonun ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheliler ifadelerinin ardından Aksaray Adliyesine sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden güvenlik görevlisi A.E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL